Body & Mind #1: Croutons

Ik heb een nieuwe rubriek in het leven geroepen: Body & Mind. Dit kan gaan over voeding, sport, maar ook over hoe je in je vel zit.

En vandaag heb ik voor jullie een receptje wat ik geregeld maak, namelijk croutons. Wanneer ik er de tijd voor heb, vind ik het leuk om wat langer in de keuken te staan. Zo ben ik ooit begonnen met het zelf maken van croutons. Ik vind ze super lekker en daarnaast ben je meteen goed bezig wanneer het gaat om minder voedsel verspillen.  Hieronder lees je waarom…

Wat heb je nodig:
– (Oud) brood. Ik gebruik meestal de kapjes van het brood, maar stokbrood of afbakbroodjes kunnen ook
– Olijfolie
– Kruiden naar smaak (ik gebruik vaak Italiaanse kruiden en peper)
– Knoflook naar wens
– Een oven, bakplaat, bakpapier en een glazen kom

Als je alle spullen hebt klaargezet, is het tijd om aan de slag te gaan!

– Verwarm de oven voor op 180 graden
– Snij het brood in blokjes van ongeveer gelijke grootte
– Doe deze in een glazen kom en besprenkel deze met olijfolie. Zorg ervoor dat elk stukje brood wat olie bevat
– Strooi de kruiden die jij lekker vindt over het brood en hussel alles door elkaar
– Voeg naar wens één of meerdere teentjes knoflook toe (aanrader)
– Strooi het mengsel uit over de met bakpapier beklede bakplaat
– Deze mag in de oven voor zo’n 20 minuutjes
– Hussel de croutons na 10 minuten even om en draai eventueel je bakplaat
– Laat even afkoelen en serveer met een salade, in je soep of zo als snack

Ga jij ze ook maken? Ik ben benieuwd!

-x- Fem

Croutons met avocado en tomaatjes als bijgerecht

5 gedachtes op “Body & Mind #1: Croutons”

  1. Pingback: Tuesday Tag #8: Nom nom nom – Femms Blog

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *